FRI FRAKT – NYA PRODUKTER FR.5000 KR INOM SV
Fr. ett års garanti på nya maskiner
Professionell tekniker för begagnade maskiner
Säker betalning med SVEA

IM - PREMIUM SLÄNTKLIPPARE HD G1

Regular Price 47 375,00 kr      Special Price 34 110,00 kr 42 637,50 kr                         

3 ÅRS GARANTI PÅ DENNA PRODUKT!

Släntklipparen passar dig som både vill klippa bakom och bredvid traktorn.
Den kan används som en traditionell betesputs med sidoförskjutning och genom att vinkla klipphuvudet kan du även klippa dikeskanter, häckar och överhäng.

 • Förstärkt upphängning
 • SKF och NSK lager
 • Spiralinfästning för hammarslagor för att minska påfrestning på maskin och traktor.
 • K-Axel med brytbult ingår i priset.


Viss montering krävs, även oljor och fett behöver fyllas på!

SKU
IMAGFG1
Delbetalning från 1 777,00 kr / månad

IM - PREMIUM SLÄNTKLIPPARE HD G1

FÖRSTÄRKT CHASSI OCH UPPHÄNGNING

Kraven på en hållbar produkt har gjort att nödvändiga uppgraderingar genomförts, med förstärkt chassi och upphängning får du en produkt som inte bara ser robust ut utan känns när du använder putsar dina ytor. Sammansvetsat helgods av upphängningen gör att maskinen känns och körs stadigare än andra maskiner där upphängningen kommer i delar.

Säkerhet och hydraulik

För att klara av tunga jobb krävs kraftiga maskiner, våra maskiner är upp till dubbelt så tunga som andra släntklippare i samma segment. Detta medför också förhöjda krav på upphängning och säkerheten. Vi har väl tilltagna gods i armar och 3-Punkt fästen, maskinen kräver också att du har två dubbelverkande hydraulkopplingar för att kunna justera förskjutning samt lutning av klippaggregatet. Flödesgivare ger dig möjlighet att ställa in hastigheten på cylindern för lutning. Du har ett påkörningsskydd som gör att vid eventuell kollision så kommer maskinen minimera skadorna genom att den lyfter klippaggregatet vid kollsion.

LAGER OCH STÄLLBARHET

Samtliga av våra släntklippare innehåller svensk kvalité, balken undertill är utrustad med SKF och NSK Lager för att garantera maximal livslängd. Stödrullar och sidomedar går att ställa i önskad höjd för att garantera optimal klipphöjd, stödrullen är även den utrustad med skrapskär som ser till att inget putsat material åker tillbaka in i maskinen.

SPIRALFUNKTION OCH EFFEKTSPARANDE TILLVAL

Samtliga släntklippare i vårt eget sortiment är utrustade med spiralmonterade hammare, denna funktion gör att du reducerar påfrestning på släntklipparen samt traktorn. Skulle du råka slå i något hårt som gör att hammarslagen skulle gå sönder gör denna funktion att jämvikten inte påverkas lika mycket som om hammaren skulle sitta i rader. Vi rekommenderar dock att man INTE fortsätter köra med släntklippare efter du slagit i något hårt, inspektera och åtgärda felet innan du fortsätter använda din släntklippare. Hammaren är utbytbar mot Y-Slagor dessa byts enkelt genom att ta bort genomgående bult och montera på annan eller ny slaga.

SERVICE OCH UNDERHÅLL

För att bibehålla kvalitén och förlänga livslängden på våra putsar rekommenderar vi att man sprutar in fett på angivna platser och efterdrar alla skruvar (även spännskruvarna i remskivan) och spänner remmar före användning och efter en timmes körning, dessa platser är väl utmärkta med skyltar för att du inte skall glömma någon del. Proceduren och kontrollen upprepas var åttonde körtimma. Olja behövs fyllas på i både växellåda (7 dl) och kraföverföringstunneln (3 dl). Tilltagna nivåpluggar som skruvas ut och visar när perfekt nivå är nådd. Kraften överförs från växellåda till balken via remmar på putsens utsida, dessa remmar skyddas av en skyddskåpa som kan monteras av vid underhåll som t.ex smörjning eller spänning av remmar.

 

Teknisk data:

Teknisk data:

Andra har kollat på
 1. Valmet 305 MAW631
  169 000,00 kr 211 250,00 kr     
 2. McCormick F70XL, Reg. WPL656
  309 000,00 kr 386 250,00 kr     
 3. Valmet 405 NYY648
  189 000,00 kr 236 250,00 kr