FRI FRAKT – NYA PRODUKTER FR.5000 KR INOM SV
Fr. ett års garanti på nya maskiner
Professionell tekniker för begagnade maskiner
Säker betalning med SVEA

IM PREMIUM - BETESPUTS MFZ 1,8M HYD SIDOFÖRSKJUTNING

Regular Price 37 487,50 kr      Special Price 26 991,00 kr 33 738,75 kr                         
 • 3 ÅRS GARANTI PÅ DENNA PRODUKT!

  Förstärkt upphängning
 • SKF och NSK lager
 • Spiralinfästning för hammarslagor för att minska påfrestning på maskin och traktor.
 • K-Axel med brytbult ingår i priset.

Arbetsuppgifter: skogsvägar, brukning av gräsmarker, terräng och träda, dikeskanter, omkring djurstängsel etc
Anpassad för: Medelstora traktorer 60-80 HK
Vikt: 468 kg

Viss montering krävs, även oljor och fett behöver fyllas på!

 

 

SKU
IMMFZ180-G1
IM PREMIUM - BETESPUTS MED HYDRAULISK SIDOFÖRSKJUTNING

Passar dig som söker en mycket kraftig betesputs där det ställs höga krav på putsningen. Betesputsen finns i bredden 1800mm och är anpassad för medelstora traktorer (60-80HK). Lämpar sig för underhåll av skogsvägar, brukning av gräsmarker, tuff terräng och träda. Tack vare steglös hydraulisk sidoförskjutning finns möjligheten att köra utanför traktorn och därmed putsa omkring djurstängsel, dikeskanter och liknande. Som standard är putsen utrustad med tilltagna robusta tandade hammarslagor vilket möjliggör att även sly kan pustas bort. Växellådan är av typen CMR och är tillverkad i Italien.

Betesputsen har ingen utkastslucka utan är istället konstruerad med horisontella stänger som krossar gräs och sly en sista gång innan det kastas ut. Det ger ett högre utkastflöde vilket minskar belastningen på slagvalsen. Tack vare en slagvals med effektiv klippegenskaper som klipper över hela bredden ger det ett mycket fint klippresultat. Stödrullen är utrustad med ett kraftigt avskrapningsjärn och blir därmed självrengörande.

IM PREMIUM BETESPUTSAR – KVALITÉ I FOKUS

IM PREMIUM serien består av många olika modeller och varianter av betesputsar- helt enkelt för att tillgodose kundens behov och önskemål. Våra produktutvecklare arbetar stenhårt med att skapa hållbara, användarvänliga produkter med genomtänkta konstruktioner där resultatet ger en maskin med ökad livslängd, färre driftsstopp och större arbetsglädje för brukaren.

FÖRSTÄRKNING OCH KVALITÉTSLAGER

Med kraven på en hållbar produkt har IM PREMIUM betesputsar förstärkt chassi och sammansvetsat helgods av upphängning. Det ger en maskin som både känns och körs stabilare än liknande maskiner på marknaden där upphängningen kommer i delar. Balken undertill är utrustad med kraftiga SKF och NSK Lager för att garantera maximal livslängd. Valsen på samtliga betesputsarna har genomgått noggrann balansering för att minimera vibrationer i aggregat och på traktor, vilket ger mer komfortabel körning och minskat slitage. 

Stödrullar och sidomedar går att ställa i önskad höjd för att garantera optimal klipphöjd. Även stödrullen är utrustad med avskrapningsjärn som ser till att inget putsat material lindar sig runt stödrullen.

SPIRALFUNKTION OCH EFFEKTSPARANDE TILLVAL

Samtliga PREMIUM betesputsar är utrustade med monterad spiralvals, denna funktion gör att påfrestningen på såväl betesputs som traktor reduceras. Skulle putsen köras i något hårt som gör att hammarslagan går sönder gör denna funktion att jämvikten inte påverkas lika mycket som om hammaren skulle sitta i rader. Vi rekommenderar dock att man INTE fortsätter köra med betesputsen efter i körning i något hårt. Inspektera och åtgärda felet innan putsen tas i bruk igen. Hammarslagorna är utbytbar mot Y-Slagor dessa byts enkelt genom att ta bort genomgående bult och montera på annan eller ny slaga.

SERVICE OCH UNDERHÅLL

För att bibehålla kvalitén och förlänga livslängden på våra putsar rekommenderar vi att man sprutar in fett på angivna platser och efterdrar alla skruvar (även spännskruvarna i remskivan) och spänner remmar före användning och efter 30 minuters körning, dessa platser är väl utmärkta med skyltar för att du inte skall glömma någon del. Proceduren och kontrollen upprepas i början varje timma och därefter var åttonde körtimma.

Olja behövs fyllas på i både växellåda och på några modeller även i kraftöverföringstunneln. Tilltagna nivåpluggar som skruvas ut och visar när perfekt nivå är nådd. Kraften överförs från växellåda till balken via remmar på putsens utsida, dessa remmar skyddas av en skyddskåpa som kan monteras av vid underhåll som t.ex. smörjning eller spänning av remmar.

Vi rekommenderar att alltid köpa till ett IM STARTKIT vid köp av en betesputs. I det startkittet finns allt som krävs för att komma igång med användningen av maskinen, så som olja, smörja, smörjspruta och hammarslagor.

IM erbjuder också ett färdigt IM SERVICEKIT för att snabbt och smidigt kunna erbjuda de produkter och slitagedelar som efterhand kommer behövas. I ett servicekit finns olja, fett, hammarslagor med bult och mutter samt remmar.

TEKNISK SPECIFIKATION
Modell MFZ180
Vikt (Kg) 468
Arbetsbredd (mm) 1800
PTO (RPM) 540
Slagtyp Hammarslagor (Tandade)
Vikt per slaga 1600 g
Antal slagor  16 st
Växellåda CMR, italiensk, 50 HK
Kraftkrav (HK)  60-80 HK
Antal Remmar 4
Slagvals diameter 140 mm
Stödrulle diameter 140 mm
Sidoförskjutning avstånd  530 mm
Horisontella stänger vid utkast 12 mm
Andra har kollat på
 1. Skogsvagn Patu 5 med Farmakran
  89 000,00 kr 111 250,00 kr     
 2. Skogsvagn Vreten HVV7, 46-30 kran
  119 000,00 kr 148 750,00 kr     
 3. Hydraulisk Tippvagn Grön
  54 900,00 kr 68 625,00 kr